Kolačići (cookies) se koriste radi pravilnijeg funkcionisanja samih web stranica sajta. Oni predstavljaju jednostavne tekstualne fajlove sačuvane na hard disku vašeg uređaja.

U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti obavezni smo da vas obavestimo o upotrebi kolačića i da obezbedimo vaš pristanak pre slanja istih.

Korišćenjem stranica našeg sajta možete da pristanete na upotrebu kolačića ili da ih blokirate, pri čemu možete umanjiti funkcionalnost sajta.

 

ŠTA SU KOLAČIĆI?

Kolačići predstavljaju jednostavne tekstualne fajlove koji se šalju vašem računaru pri poseti web stranica. Pri ponovnoj poseti istih web stranica, internet pretraživač koji koristite šalje nazad kolačiće, čime se omogućava da web stranice prikažu informacije koje su prilagođene vama.

Kolačići najčešće čuvaju vaše postavke (npr. odabrani jezik), ali mogu čuvati i druge vrste informacija, uključujući i podatke o ličnosti (na primer vaše ime ili e-mail adresu). Ove informacije mogu biti sačuvane samo ako vi to omogućite.  Naravno, uvek možete izmeniti postavke internet pretraživača koji koristite i podesiti sve što je u vezi sa kolačićima.

 

KORIŠĆENJE KOLAČIĆA

Kolačiće možete ukloniti  ili isključiti njihovu upotrebu u podešavanjima internet pretraživača koji koristite (npr. Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari i sl.). U tom slučaju, postoji mogućnost da će se time umanjiti funkcionalnost sajta.

Za više informacija o postavkama kolačića za internet pretraživač Chrome kliknite ovde

Za više informacija o postavkama kolačića za internet pretraživač Firefox kliknite ovde

Za više informacija o postavkama kolačića za internet pretraživač Internet Explorer kliknite ovde

Za više informacija o postavkama kolačića za internet pretraživač Safari kliknite ovde