ORACAL 451 Banner Cal je veoma rastegljiva specijalna PVC folija svilenkaste mat površine. Posebno izrađena za kratkoročne i srednjoročne natpise i dekorisanje na ceradama, transparentima i ostalim rastegljivim plastičnim površinama. Lako se skida sa materijala na koji je nalepljena.

Dostupna u širinama od 100mm i 126mm, u svim nijansama.

Ova folija za sečenje specijalno je dizajnirana za banere, tende, suncobrane, vrpce, trake i druge fleksibilne površine. Savršeno se uklapa na sve površine, zadržava postojanost čak i pri najzahtjevnijim uslovima i lako se uklanja bez ikakvih tragova.

Dostupna je u seriji i do 30 boja sa satiniranom površinom.

PODLOGA
Papir presvučen silikonom s jedne strane, 137 g/m², koji obezbeđuje lako skidanje folije. Za beli vinil koristi se svetlo plavi silikonski papir kako bi se napravio jači kontrast u odnosu na natpis.

LEPAK
Solvent, poliakrilat, trajni.

PRIMENA
Kako bi se obezbedila lakša aplikacija obično se preporučuje lepljenje na mokro. Pre lepljenja podloge moraju biti očišćene alkoholom ili izopropanolom i moraju se potpuno osušiti. Zbog velikog broja raznih cerada koje postoje na tržištu, neophodno je da pre aplikacije sami izvršite testove. Obično se preporučuju cerade sa lakiranom površinom u vidu plastične barijere.