ORACAL 551 High Performance Cal je folija odličnih performansi sa izvanrednom dimenzionalnom stabilnošću i izuzetnim karakteristikama u pogledu sečenja i obrade.

Ova visoko kvalitetna folija sa debljinom od samo 70 mikrona zadovoljava najviše zahteve ka postojanosti i izdržljivosti, čak do 8 godina.

Posebno izrađena za upotrebu na kater sistemima za natpise, obeležavanje i dekorisanje koji zahtevaju veliku postojanost i otpornost.

Naročito se preporučuje za visokokvalitetne reklame na vozilima i u sistemu javnog saobraćaja.

PODLOGA
Papir presvučen silikonom s jedne strane, 137 g/m², koji obezbeđuje lako skidanje folije. Za beli vinil koristi se svetlo plavi silikonski papir kako bi se napravio jači kontrast u odnosu na natpis.

LEPAK
Solvent, poliakrilat, trajni

PRIMENA
Površine na kojima će se materijal primeniti moraju biti temeljno očišćene od prašine, masnoće ili bilo kakve prljavštine koja bi mogla da utiče na prilepljivanje materijala. Sveže lakirane ili obojene povšine se moraju prvo sušiti barem tri nedelje i potpuno konzervirati. Korisnik mora pre primene materijala proveriti usklađenost izabranih lakova i boja. Pored toga, moraju se poštovati informacije za primenu objavljene od strane kompanije ORAFOL.