RTAPE VinylEfx Decorative serija pogodna je za ispisivanje uopštenih natpisa i aplikacija. Zahvaljujući reljefnoj strukturi dobija se 3D efekat i moguć je izbor više boja – srebrna, zlatna, brušeni aluminijum i sl.

Prvenstveno su namenjene unutrašnjoj upotrebi, zbog svoje postojanosti i dugog trajanja, ali se mogu koristiti i za sezonske spoljašnje aplikacije, koje su potrebne za kraći vremenski period (do 6 meseci).

S obzirom na to da je reč o PVC, a ne poliesterskoj foliji, upotrebljavaju se i u digitalnoj štampi (solvent, eko solvent, UV), te im nije potrebna prethodna laminacija. Koriste se i na kater sistemima.


RTAPE VinylEfx Outdoor Durable serija
 je metalizirana PVC folija, dizajnirana tako da predstavlja simulaciju hroma ili nekog sličnog metalnog materijala.

Uz pomoć reljefne površine dobija se utisak treće dimenzije. Ova folija pogodna je kako za spoljašnju, tako i za unutrašnju upotrebu.


VinylEfx folije se inače nanose na glatke i ravne površine, koje su prethodno očišćene i odmašćene. Ne preporučuje se upotreba vode prilikom nanošenja ove folije na željenu površinu. Trajnost folije bazirana je na klimatskim uslovima srednje Evrope i zavisi od pripreme površine na koju je folija naneta, održavanja i jačine spoljašnjih klimatskih uticaja.