ORAMASK 810 Stencil Film je poluprovidna siva specijalna PVC folija mat površine. Namenjena za šablonske aplikacije, naročito za farbarske i sprej (airbrush) tehnike, npr. za natpise na vozilima, promotivne natpise i uopšte za sve znakove. Zbog svoje rastegljivosti, ova šablonska folija je pogodna za prskanje sprejom i farbanje na ravnim,a naročito na neravnim površinama. Poluprovidnost sive folije obezbeđuje vidljivost površine na koju se stavlja. Nije pogodna za lepljenje na mokro.

ORAMASK 811 Stencil Film je poluprovidna siva specijalna PVC folija mat površine. Namenjena za šablonske aplikacije, naročito za farbarske i sprej (airbrush) tehnike, npr. za natpise na vozilima, šablonsko farbanje, promotivne natpise, kao i za sajamsku grafiku zbog lakog skidanja. Zbog svoje relativno velike krutosti, ova šablonska folija je naročito pogodna za farbanje i prskanje sprejom na glatkim površinama.

PODLOGA
Papir presvučen silikonom s jedne strane, 137 g/m², koji obezbeđuje lako skidanje folije.

LEPAK
Poliakrilat, slab lepak, lako odstranjiv.

PRIMENA
Površine na kojima će se materijal primeniti moraju biti temeljno očišćene od prašine, masnoće ili bilo kakve prljavštine koja bi mogla da utiče na prilepljivanje materijala. Sveže lakirane ili obojene povšine se moraju prvo sušiti barem tri nedelje i potpuno konzervirati. Pored toga, moraju se poštovati informacije za primenu objavljene od strane kompanije ORAFOL.