ORACAL 8500 Translucent Cal je translucentna specijalna PVC folija koja obezbeđuje homogenost kada se gleda kroz nju ili kada je na materijalima. Smanjen površinski sjaj sprečava neželjenu refleksiju.

Ovo je visoko izdržljiva folija, specijalne namene za svetleće reklame, kao i za lepljenje na kliritu, leksanu i staklu. Dostupna je u ukupno 55 nijansi, dok se kod nas uvek može naci 30-ak najtraženijih, u širinama 100cm ili 126cm.

Specijalno je izrađena za trajno obeležavanje površina koje su osvetljene veštačkim svetlom i prozorsku grafiku. Zadovoljava zahteve kompjuterizovane industrije obeležavanja znakova. Pogodna za primenu na katerima.


PRIMENA
Površine na kojima će se materijal primeniti moraju biti temeljno očišćene od prašine, masnoće ili bilo kakve prljavštine koja bi mogla da utiče na prilepljivanje materijala. Sveže lakirane ili obojene povšine se moraju prvo sušiti barem tri nedelje i potpuno konzervirati. Korisnik mora pre primene materijala proveriti usklađenost izabranih lakova i boja. Pored toga, moraju se poštovati informacije za primenu objavljene od strane kompanije ORAFOL.